Logo
knajpy.krakow.pl
poniedziałek, 25 września 2017 

Forum o Krakowie

Znajdź lokal
Jedno zdjęcie
Dekameron Pub
Kliknij by wyświetlić informację o knajpie
galeria >>
Zaproś do dyskusji
Stąd możesz zaprosić do dyskusji znajomych
 
 Temat tygodnia 25 lutego 2011archiwum
Kliknij żeby powiększyćMolesta EwenementWysoki Lot, JAHBESTIN & DZIKI BAND,
SPONTA live - pozegnalny koncert, DJ JAROZ -rozkreci i zakaczy impreze
25.02.2011
FABRYKA


Molesta Ewenement - 24.00 - 01.30

WYSOKI LOT-premiera plyty Wysoki Lotr - 23.00

JAHBESTIN & DZIKI BAND - 22.30

SPONTA live - pozegnalny koncert - 22.00

DJ JAROZ -rozkreci i zakaczy impreze ! - 21.00 , 01.30-03.00

Zion studio i klub Fabryka prezentuja koncert :






Start: 21.00
Otwarcie bram 20.00

Cena biletu: 25 zl w przedsprzedazy
Cena biletu: 35 zl w dniu koncertu

Bilety dostepne w przedsprzedazy od 3 lutego do 23 lutego!

klub; fabryka ul.Zabłocie 23, 30-701 Kraków.
klub; tuba ul.Józefa 6/1 Krakow
Studio Tatuażu Rock and Ink - Grodzka 14-16 Kraków 31-358
Studio Zion - krakow


Na koncercie do nabycia plyty:

Wysoki Lotr mixtape 2011
Sponta - przekroj 2009
Jahbestin dziki mixtape 2009
Kamil prj.- rap mlodego pokolenia 2011



Biografia
Molesta Ewenement
(początkowo Mistic Molesta, Molesta), to polska grupa muzyczna wykonująca rap. Powstała 1995 roku w Warszawie z inicjatywy raperów Piotra Więcławskiego (pseud. Vienio) i Pawła Włodkowskiego (pseud. Włodi). W 1998 roku ukazał sie debiutancki album grupy pt. "Skandal", poprzedzony utworem wydanym na kompilacji Smak B.E.A.T. Records (1997). Rok później (1999) ukazał sie drugi album pt. "Ewenement", a do grupy dołączył Władysław Peloński (pseud. Pele). Kolejny album, zrealizowany już jako kwartet wraz z Robertem Kwiatkowskim (pseud. Wilku) zatytułowany "Taka Płyta...", wydano w 2000 roku. Tego samego roku z inicjatywy zespołu powstaje wytwórnia płytowa pod nazwą Baza Lebel. W 2003 roku został wydany dwupłytowy album Molesty. Była to reedycja dwóch wcześniejszych albumów - "Ewenementu" i "Skandalu". Album został wydany w związku z wyczerpaniem nakładów pierwszych płyt grupy.

Jesienią 23 października 2006 roku, ukazała się szósta płyta grupy pt. "Nigdy nie mów nigdy". W celach promocyjnych do utworu pt. "Powrót" zrealizowano teledysk. Ponadto na wydawnictwie gościnnie wystąpili m.in. Eldo, Jamal, Koras, Pjus, Socha i Setka.

18 września 2008 r. został wydany kolejny krążek Molesty zatytuowany "Molesta + kumple". Album promuje numer "Nikt i Nic" (feat. Wigor). Na płycie gościnne możemy usłyszeć: Eldokę, Ostrego, Wigora, Fu, Pezeta, Mesa, Kosiego, Ero, Pablopavo, Grizzleego, Emila Blefa, Olgę S., czy Fisza.

Obecny skład:
* Vienio - Piotr Więcławski
* Włodi - Paweł Włodkowski
* Pelson (dawniej Pele, lub Tomi) - Władysław Peloński

Dyskografia:

Albumy
* (1998) Mistic Molesta - Skandal
* (1999) Molesta - Ewenement
* (2000) Molesta Ewenement - Taka Płyta...
* (2001) Molesta & Przyjaciele - Radio Ewenement 5 G Fm
* (2003) Molesta - Skandal & Ewenement (Reedycja - 2CD)
* (2006) Molesta Ewenement - Nigdy Nie Mów Nigdy
* (2008) Molesta Ewenement - Molesta + kumple
Single
* (1999) Molesta - Armagedon
* (1999) Molesta Ewenement - Co Jest Nauczane?
* (2000) Molesta Ewenement - Będzie Dobrze, Dzieciak
* (2000) Molesta Ewenement - Miejskie Bagno/Dla Dzieciaków
* (2000) Molesta Ewenement - Muzyka Miasta
Winyle
* (2001) Molesta - Co Jest Nauczane?
Teledyski
* (1999) Molesta Ewenement - Co Jest Nauczane?
* (2000) Molesta Ewenement - Będzie Dobrze, Dzieciak
* (2000) Molesta Ewenement - Muzyka Miasta
* Molesta Ewenement - Wiedziałem, Że Tak Będzie
* Molesta Ewenement - Wszystko Co Najlepsze
* Molesta Ewenement - Iść Swoją Drogą
* (2006) Molesta Ewenement - Powrót
* (2006) Molesta Ewenement - Ty Wiesz Że...
* (2006) Molesta Ewenement - Tak Miało Być
* (2008) Molesta Ewenement - Nikt i Nic
* (2009) Molesta Ewenement - Martwie Się (feat. Ero, Pablopavo)
* (2009) Molesta Ewenement - Na Wszelki Wypadek




Bio
JAHBESTIN (ZION STUDIO)

Projekt Jahbestin powstał w 2000 roku. Styl muzyczny grupy to mieszanka rapu, reggae, ragga i funku. 2007rok ukazał się Jahbestin Mixtape vol.1
Pod koniec 2009 roku pojawia się "Dziki Mixtape", który od samego początku przyciąga wielką uwagę. Nagraniem materiału i mixem zajeli się Ras P. i Webster, który jest również odpowiedzialny za stworzenie większości podkładów, oraz ostateczny mastering. Płytę wydaje Siła-Z-Pokoju Version Records."Dziki Mixtape" zbiera pochlebne recenzje a materiał jest entuzjastycznie przyjmowany na koncertach.Sukcesywnie robi się coraz głośniej o Jahbestin.
Już jesienią 2010 roku ukaże się składanka "ZionSquaDzik" w całości wyprodukowana przez artystów związanych z Jahbestin i Zion Studio. Trwają także prace nad pierwszą płytą LP Jahbestin.
Jahbestin rośnie w siłę.


JAROZ (DECYBEL)

Zespół powstał w 1995 roku w Nowym Sączu pod nazwą DECYBEL. W skład wchodzili: Jaroz, Żusto, Czajna i Połówka.
Zespół zaczął od debiutu w 1997 roku w katowickim MEGA KLUBIE na pierwszym hiphopowym festiwalu w Polsce. Decybel wówczas zajął pierwsze miejsce i dostał możliwość wejścia do profesjonalnego studia nagrań.
Jeden z utworów nagranych w studio znalazł się na krążku jednego z magazynów hiphopowych (Po raz pierwszy). Wówczas na zespół zwróciły uwagę wytwórnie. Nie doszło jednak do podpisania kontraktu z powodu zmian w składzie ekipy Decybela i prywatnych zobowiązań członków.
W lecie 1997 roku zespół dostał się na festiwal w Mielnie "Brok' n Roll Festival" jako zespół amatorski. Koncert odbywał się na plaży i przyciągnął 20 tys osób. Decybel był na scenie przez 40 minut. W magazynie "XL Magazyn" ukazała się recenzja Wojtka Pospieszalskiego ("Voo Voo"), w której napisał, że jedynym zespołem zasługującym na wyróżnienie był DECYBEL.
W tym samym roku (listopad), DECYBEL zakwalifikował się jako jeden z 300 amatorskich zespołów na "ODJAZDY 97"Zobacz więcej

Bio-WYSOKI LOT

WysokiLot, czyli Sabot i GrubeR są postaciami czynnie biorącymi udział w tworzeniu krakowskiej scenie hiphop niemal od początku jej istnienia. Wysokilot powstał w połowie 2003 roku.Wcześniej Sabot nagrał solowy album "TeRAPolska"(2000) oraz razem z Adim, Pierem i Darosem "S.P.A.D. Sklad"(2001). Udzielał się także na oficjalnych produkcjach z Krakowa m. in.: Firma - 'Z dedykacja dla ulicy', Intoksynator - 'Wielkie Hity', 'KRK Rap Atak' jako Wysokilot razem z Gurberem na składance Zustoprocent "Hiphobbits"
oraz na debiutanckiej płycie YezYezYo "Z archiwum Y". GrubeR ma na koncie dwa nie oficjalne wydawnictwa.Pierwsze nagrany ze Smalcem "MaxRelax"*(2001), drugie z Aura "To wpada w ucho"(2002).Artyści w skutek podobnych zainteresowań, podejścia do muzyki oraz zamiłowania do lirycznej improwizacji stworzyli WYSOKILOT. Potwierdzeniem dobrego przyjęcia pierwszej płyty
"Wysokilot1"(2003)jest ciągłe na nią zapotrzebowanie oraz ogromna liczba zagranych koncertów w Polsce i zagranica. W 2005 roku WysokiLot został laureatem konkursu DJ 600Volt -w którym z pośród kilku set nadesłanych utworów, właśnie ich okazał się najlepszy. Ponadto współpracowali z kultowym warszawskim producentem WACO. W 2006 roku Wysokilot wydaje kolejny album "Wysokilot2" płyta odbija się szerokim echem wśród słuchaczy a teledysk nagrany do utworu "Czy leci z nami pilot?" został gorąco przyjąty nie tylko przez fanów muzyki hiphop.W tym samym roku rozpoczęły się prace nad nowym projektem pod nazwa "Prototyp" w którym wraz z Sabotem i Gruberem udzielili się również Tobi(Intoksynator)(PCP),odpowiedzialny równiez za strone muzyczna projektu oraz Tito(Teronsklad). Efektem tej współpracy jest płyta która otrzymała zupełnienowe świeże brzmienie miezy innymi za sprawą Leszka "Czubka" Wojtasa, znanego między innymi ze współpracy z takimi zespołami jak Bajm ,Dżem czy Kree. W miedzy czasie Wysokilot udzielał się na kilku legalnych produkcjach min."HB-Mamy to co chcemy" czy "Dynamol" producenckiej płycie Rahima(Paktofonika).Na poczatku 2008 roku ukończony został także projekt Grubera i Jarosa (Decybel) oraz zespołu TheEffekt pod nazwa "Projekt Intruz" czyli mieszanka żywych instrumentów w kombinacji z ostrym rapem. W 2009 roku Wysokilot zakonczł prace nad swoja trzecia plyta "Wysokilot3" której premiera miałamiejsce w lipcu 2009. Obecnie trwają prace nad kolejnym albumem "Wysokilot4 - Kosmos" który niebawem trafi do sklepów w całej polsce.
Info koncertowe: 883993794
Myspace.com/wysokilot

Wysokilot www.myspace.com/wysokilot

www.gramyfair.pl/

     

Wasze opinie Utworz nowy watek

Zespół knajpy.krakow.pl nie odpowiada za treść komentarzy, zastrzegamy sobie jednak prawo do usuwania bądź skracania ich treści jeśli jest niezgodna z regulaminem forum. Dane osób umieszczających komentarze są logowane i w razie naruszenia prawa lub dobrego imienia osób trzecich mogą zostać przekazane odpowiednim instytucjom.
Brak komentarzy